Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Prijava

E-mail naslov

Geslo


Registracija

Ime *

E-mail naslov *

Geslo *

Potrdite geslo *To so naši pogoji poslovanja. Pozorno si jih preberi preden uporabljaš našo spletno stran.

O BigRock


Bigrock ponuja spletno platformo za plezanje (»BigRock Storitev). Storitev Bigrock upravlja Smart Solutions, Jure Mokorel s.p. (»Podjetje«) in spletno mesto big-rock.net ter vse povezane intelektualne lastnine in druge pravice so v lasti družbe v skladu s to politiko uporabe spletnega mesta in v skladu s splošno izjavo o varstvu podatkov. Storitev Bigrock ponuja spletno mesto z imenom domene 'big-rock.net' (»Spletno mesto«) in omogoča dostop do informacij prek publikacij, mobilnih aplikacij in drugih spletnih mest. Storitev Bigrock lahko upravljajo tretje organizacije.

Storitev BigRock je na voljo za vašo uporabo samo pod pogojem, da se strinjate s temi pogoji uporabe, ki jih vsebuje ta pravilnik o uporabi spletnega mesta. Strinjate se, da boste spoštovali to politiko uporabe spletnega mesta in vse dodatne pogoje, ki vam jih dajemo na voljo prek spletnega mesta. Z DOSTOPOM DO SPLETNEGA MESTA IN / ALI Z UPORABO BIGROCK STORITVE, Z NALGANJEM INFORMACIJ ALI MATERIALOV NA SPLETNO MESTO ALI Z NAVEDBO SVOJEGA SPREJETJA POLITIKE UPORABE TEGA MESTA, Z USTVARJENJEM RAČUNA, SE STRINJATE S TEM POLITIKO UPORABE SPLETNEGA MESTA IN LICENCIRANJEM INTELEKTUALNE LASTNINE UPORABNIKA, KOT JE OPISANO V POGLAVJIH 5 IN 6. NE DOSTOPAJTE IN UPORABLJAJTE STRANI, ČE SE NE STRINJATE S TO POLITIKO UPORABE SPLETNE STRANI.

BIGROCK UPORABLJA STORITVE ZEMLJEVIDA TRETJIH OSEB (npr. OPENSTREET). Z UPORABO ZNAČILNOSTI ZEMLJEVIDA SE STRINJATE S POGOJI IN POGOJI UPORABE ZADEVNEGA DOSTAVITELJA ZEMLJEVIDA.

Ti pogoji so bili napisani v angleščini. Če je prevedena različica pogojev v nasprotju z angleško, bo prevladala angleška različica in strinjate se, da je v primeru sporov veljavna le angleška različica. Enako velja za vsebino strani, ki je prevedena v druge jezike. Privzeti in uradni jezik spletnega mesta pa je angleščina. Če spletno mesto uporabljate v drugih jezikih, izrecno potrdite in se strinjate, da se zavedate, da prevodi morda niso popolni in imajo lahko napake.


Nevarna vsebina spletnega mesta


Storitev BigRock zajema vsebine za plezanje, ledeno plezanje, alpinizem in druge plezalne in pustolovske dejavnosti. Ti so že po naravi izredno nevarni in lahko povzročijo resne poškodbe ali smrt. Zanašanje na informacije na tej strani lahko poveča nevarnost. Če ukrepate na podlagi kakršnih koli informacij, ki so neposredno ali posredno dostopne s tega spletnega mesta, to storite na lastno odgovornost. Pri plezanju se lahko zanesete samo na lastno spretnost, trening, izkušnje in kondicijo. Če dvomite v svojo sposobnost varnega vzpenjanja po kateri koli poti, omenjeni na tej strani, je ne preizkušajte.

Stran ni niti poklicni inštruktor plezanja niti nadomestek za njega. To ni navodilo. Ne uporabljajte ga kot enega. Vsebuje informacije, ki niso nič drugega kot zbirka mnenj o plezanju po opisanih smereh. Ta mnenja niso niti dejstva niti obljube. Informacije obravnavajte kot mnenja ene osebe in nič več. Teh mnenj ne nadomeščajte z lastno pametjo in izkušnjami.

Z dostopom do spletnega mesta in / ali uporabo storitve BigRock potrjujete, da je katera koli opisana vsebina sama po sebi izredno nevarna in da je vsebina lahko zavajujoča ali napačna.

Z združevanjem vsebin ne preverjamo in ne potrjujemo točnosti kakršnih koli informacij, ki so jih posredovale publikacije, spletna mesta, člani ali drugi viri, prav tako storitev BigRock ne pomeni, da je katera koli publikacija ali spletno mesto, primerno za določen namen, ali primerno za prodajo.

Topografski zemljevidi, foto-diagrami, ocene težavnosti, stopnje zaščite, pristopne in / ali sestopne informacije, predlogi o opremi in druge zadeve so lahko napačni ali zavajajoči. Predvsem zaradi različnih razlogov so vzponi težji, kot kažejo ocene. Stalna zaščita morda ni tam, kjer je navedena, je lahko odsotna ali pa je nezanesljiva. Upoštevati morate, da so informacije na tej spletni strani napačne, in pri izbiri, približevanju, plezanju ali spustu z vzpona uporabite lastno presojo. Ocene težavnosti in zaščite so lahko subjektivne in so odvisne od fizičnih lastnosti, kondicije, izkušenj in samozavesti plezalca, ki je dal oceno.

Priporočljivo je, da se posvetujete z lokalno skupnostjo plezalcev, da preverite informacije, ki jih predstavlja Storitev BigRock.

Uporabite svojo lastno presojo glede težavnosti poti in svoje sposobnosti, da se zaščitite pred tveganji plezanja po skalah.

Ni nobenih jamstev, izrecnih ali implicitnih, glede točnosti ali zanesljivosti informacij, ki jih predstavlja storitev BigRock. Ni nobenih jamstev glede ustreznosti namena ali prodajnosti kakršnih koli informacij, ki jih predstavlja Storitev BigRock.

Kadar storitev BigRock predlaga smeri, to počne s pomočjo statističnih podatkov in algoritmov, ki lahko občasno dajo neprimerne predloge, zlasti predlagajo smeri višje težavnosti ali bolj nevarne stopnje zaščite, kot bi jih običajno preplezali.

Z dostopom do spletnega mesta in / ali uporabo storitve BigRock se strinjate, da prevzemate tveganje, da lahko spletna stran ali storitev BigRock vsebuje napake, in priznavate svojo izključno odgovornost za svojo varnost pri plezanju.


Registracija


Spletno mesto je namenjeno izključno osebam, ki so stare vsaj 13 let, če v vaši državi za uporabo spletnega mesta ne velja višja najnižja starost. Izjeme od tega pravila, ki zahtevajo višjo starostno omejitev, lahko veljajo, če so potrebne za dostop do posebnih funkcij na spletnem mestu.

Če se registrirate na spletnem mestu, se strinjate z naslednjim:

 • zagotoviti natančne, natančne, posodobljene in popolne podatke o vas (»podatki o plezalcih«),
 • vzdrževanje in takojšnjo posodobitev podatkov o plezalcih.

Sami ste odgovorni za varovanje gesla, povezanega z vašim računom, in za omejitev dostopa do njega ter do vašega računalnika in mobilnega telefona, ko ste prijavljeni na spletno mesto. Prevzemate odgovornost za vse dejavnosti v vašem računu, računalniku in mobilnih napravah. Trudimo se sprejeti razumne varnostne ukrepe, da zaščitimo vaš račun pred nepooblaščenim dostopom, vendar ne moremo zagotoviti popolne varnosti vašega računa, vaše vsebine (kot je opredeljeno spodaj) ali osebnih podatkov, ki jih posredujete, in ne moremo obljubiti, da bodo naši varnostni ukrepi hekerjem preprečili dostop tretjih oseb do spletnega mesta ali njegove vsebine. Strinjate se, da nas boste nemudoma obvestili o kakršni koli nepooblaščeni uporabi vašega računa ali gesla ali kateri koli drugi kršitvi varnosti in potrdili, da razumete vsa tveganja nepooblaščenega dostopa do podatkov o plezalcih in vseh drugih informacij ali vsebin, ki jih posredujete storitvi BigRock.

Morda se boste lahko registrirali ali prijavili v svoj račun prek zunanjega omrežja, kot sta Facebook ali Google. Če to storite, nas s tem pooblaščate, da vnaprej izpolnimo polja za registracijo in druga ustrezna polja vašega računa in / ali uporabimo te poverilnice tretjih oseb za prijavo v svoj račun. Če svoj račun povežete s tujim omrežjem, se strinjate, da boste spoštovali določila in pogoje ter politike, ki veljajo za takšno tretjo osebo.


Ukinitev


Če ste odprli račun pri big-rock.net, ga lahko kadar koli izbrišete tako, da dostopite do strani računa prek big-rock.net.

Strinjate se, da lahko v določenih resnih okoliščinah in brez predhodnega obvestila takoj ukinemo vaš račun in / ali dostop do spletnega mesta. Utemeljivi razlogi za takšno ukinitev vključujejo, vendar niso omejeni na

 • kršitve pogojev tega sporazuma ali drugih vključenih sporazumov, politik ali smernic,
 • zahteve organov pregona ali drugih vladnih agencij,
 • vaša prošnja (za brisanje računa, ki ste jo sprožili sami),
 • kakršna koli prekinitev ali bistvena sprememba delovanja spletnega mesta (ali katerega koli njegovega dela),
 • nepričakovane tehnične ali varnostne težave,
 • daljša obdobja neaktivnosti,
 • neplačilo kakršnih koli pristojbin, ki jih dolgujete v zvezi z uporabo spletnega mesta,
 • lažno predstavljanje dosežkov (npr. beleženje neresničnih vzponov),
 • prispevanje motečih podatkov o plezališču / plezalni smeri,
 • ustvarjanje računa za dejavnosti, ki niso povezane s skupnostjo, vključno z oglaševalskimi in / ali neželenimi poštami,
 • ustvarjanje neaktivnega računa in / ali
 • kršitev kodeksa ravnanja na kakršen koli način ali v kakršni koli obliki.

Ukinitev vašega računa lahko vključuje

 • odstranitev dostopa do vseh ponudb na spletnem mestu,
 • brisanje vaših podatkov, datotek in vsebine, povezane z vašim računom, in
 • ukinitev nadaljnje uporabe spletnega mesta.

Nadalje se strinjate, da bomo o vseh ukinitvah izključno odločili iz legitimnih razlogov in da ne bomo odgovorni vam ali tretji osebi za kakršno koli ukinitev vašega računa ali dostop do spletnega mesta. Naslednji razdelki lahko preživijo ukinitev vašega računa in / ali pogoje pogodbe:

 • prispevki uporabnikov kot npr. plezalne smeri in plezališča,
 • zabeleženi vzponi in komentarji,
 • slike, fotografije in
 • povezave, kjer je omenjen vaš račun.

Če je vaš račun omenjen npr. med prvimi vzponi, nato bo vaš račun spremenjen v zgodovinski račun.


Vsebina in prispevki uporabnikov / Licenciranje uporabniške intelektualne vsebine


Če ste uporabnik, v zvezi z vso uporabniško vsebino, ki je zajeta s pravicami intelektualne lastnine («Uporabniška intelektualna vsebina») (1), izrecno podate Storitvi BigRock naslednjo pravico in dovoljenje: podelite nam neizključno, prosto-prenosljivo licenco, brez licenčnin, svetovno licenco za trajno uporabo katere koli intelektualne vsebine uporabnika, ki jo objavite na spletnem mestu ali v povezavi z njo, za komercialno in nekomercialno uporabo, vključno z dovoljenjem za uporabo uporabniške intelektualne vsebine za izdajo svetovne licence pod licenco Creative Commons - Attribution NonCommercial ShareAlike (CC-NCSA) («IP License»); in (2) ste odgovorni, da ste lastnik ali upravičeni imetnik licence uporabniške intelektualne vsebine in da tretjim osebam ne zagotavljate licenc, ki bi izključile ali vplivale na licenco, ki nam jo podelite v skladu s točko (1) tega odstavka . V primeru kršitve teh obveznosti ste odgovorni za povzročeno škodo in nas osvobodite kakršnih koli zahtevkov tretjih oseb.

Če raje prispevate na spletno mesto po drugačni ureditvi namesto običajnega uporabnika, nas kontaktirajte.

Pri ustvarjanju profilov zgodovinskih oseb, ki niso več med živimi, ali oseb, ki so žive, je treba to storiti na podlagi informacij, ki so v javni domeni in ne smejo kršiti osebnih pravic teh oseb. Uporabniki morajo upoštevati, da morajo morebitno škodo, povzročeno z morebitnimi kršitvami osebnih pravic v škodo zgodovinskih oseb in oseb, ki so še žive, nositi uporabniki, ki so ustvarili te profile.


Licenciranje intelektualne vsebine uporabnikov


Smart Solutions, s.p. svetu na splošno podeljuje licenco za uporabo intelektualne uporabniške vsebine na spletnem mestu big-rock.net pod licenco Creative Commons - Attribution Noncommercial Share Alike (CC-NCSA). Za uporabo vsebine veljajo pogoji licence Creative Commons - Attribution NonCommercial ShareAlike (CC-NCSA), s katero se strinjate, če uporabljate vsebino. Uporabniki morajo vsebino dodeljevati v skladu s pravili CC-NCSA, vključno s povezavo do ustrezne spletne strani na big-rock.net.


Lastništvo in licence


In addition to the content generated by users, the site also includes content originating from BigRock and Smart Solutions, s.p. You may seek permission from Smart Solutions, s.p. to use these contents commercially, which will require entering into a specific agreement with us.

Če niso drugače določene vse pravice intelektualne lastnine, povezane s storitvijo BigRock, spletnim mestom big-rock.net, njegovim gradivom in vsebino («BigRock IP in vsebina»), vse grafike po meri, ikone in drugi predmeti, ki se pojavijo na spletnem mestu, in vsi povezane blagovne znamke in blagovne znamke, povezane z BigRock, so edina in izključna last Smart Solutions, s.p. Izraz BigRock, logotip BigRock in drugi logotipi BigRock ter imena izdelkov in storitev so ekskluzivne blagovne znamke in izključna lastnina Smart Solutions, s.p., in takšnih blagovnih znamk ne smete uporabljati ali prikazovati na kakršen koli način brez našega predhodnega pisnega dovoljenja. Vse blagovne znamke tretjih oseb, prikazane na spletnem mestu, so last njihovih lastnikov.

Do vsebine na spletnem mestu lahko dostopate s standardnimi brskalniki. Prizadevali vam bomo zagotoviti druge platforme za dostop do vsebin, vendar bodo morda plačljive.

Strganje code za programski dostop ni dovoljeno.


Politika zasebnosti


Z registracijo na spletnem mestu potrjujete, da ste prebrali našo politiko zasebnosti. Pravice po novi uredbi EU o varstvu podatkov, ki presegajo pravice varstva podatkov iz drugih pristojnosti, veljajo samo za osebe, ki so v EU.


Obnašanje uporabnika & sprejemljiva vsebina


Z registracijo na spletnem mestu se strinjate, da boste upoštevali naslednje:

 • Spletno mesto je namenjeno vaši osebni uporabi in ne v komercialne namene.
 • Ne smete spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, izvajati, reproducirati, objavljati, licencirati, ustvarjati in prav tako ne smete prenašati ali prodajati nobenega dela spletnega mesta, uporabe spletnega mesta ali dostopati do vsebine v komercialne namene.
 • Uporaba vsebine s strani profesionalnih plezalcev za lastno trženje (to vključuje sklicevanje na njihove uspehe s spletnega mesta, uporabo profila njihovega spletnega mesta za samopromocijo in vdelavo vsebin s spletnega mesta na njihove osebne spletne strani), pa tudi IFMGA ( Mednarodna zveza združenj gorskih vodnikov) gorski vodniki za vodenje in trženje v nadaljevanju ne veljajo za komercialno uporabo.

Z registracijo na spletnem mestu se strinjate s kodeksom ravnanja.


Omejitev odgovornosti


Pri dostopu do storitve BigRock prek omrežja (mobilnega, ISP ali drugega) potrjujete, da bodo pogoji pogodbe z vašim ponudnikom omrežja (»ponudnik omrežja«) še naprej veljali. Posledično vam lahko ponudnik omrežja zaračuna dostop do storitev omrežne povezave za čas trajanja povezave med dostopom do storitve BigRock ali morebitne takšne stroške tretjih oseb. Sprejmete odgovornost za kakršne koli takšne stroške, ki se pojavijo.

Spletno mesto in vsa njegova vsebina sta na voljo v določeni obliki in brez kakršnih koli jamstev, bodisi izrecnih bodisi implicitnih. V največji možni meri, dovoljeni v skladu z veljavno zakonodajo, BigRock in Smart Solutions, s.p. zavrnejo vsa jamstva, izrecna ali implicitna, vključno z, vendar ne omejeno na, implicitna jamstva o primernosti ali prodajnosti za določen namen in zaradi kršitve. Niti BigRock niti Smart Solutions, s.p. predstavljajo ali jamčijo, da bodo funkcije, ki jih vsebuje spletno mesto, nemotene ali brez napak, da bodo napake odpravljene ali da bo spletno mesto ali strežniki, ki omogočajo spletno mesto, brez virusov ali drugih škodljivih komponent. Niti BigRock niti Smart Solutions, s.p. daje kakršna koli jamstva ali izjave v zvezi z uporabo materialov na tej strani z vidika njihove pravilnosti, natančnosti, ustreznosti, uporabnosti, pravočasnosti, zanesljivosti ali kako drugače. Brez izključitve splošnosti zgoraj navedenega, BigRock in Smart Solutions, s.p. poudarjajo, da poti, prikazane na spletnem mestu, niso predlogi BigRock ali Smart Solutions, s.p., in BigRock in Smart Solutions, s.p. ne odgovarja za kakršne koli nesreče, ki bi se lahko zgodile na poteh, prikazanih na spletnem mestu.

V največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in kolikor BigRock ali Smart Solutions, s.p. je odgovoren za kakršno koli škodo, odgovoren je le za dejansko škodo. BigRock ali Smart Solutions, s.p., v nobenem primeru ne sme biti odgovoren za kakršno koli naključno, posredno, zgledno, kaznovalno in / ali posledično škodo, izgubljeni dobiček ali škodo, ki je posledica izgubljenih podatkov ali prekinitve poslovanja zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe storitve BigRock.


Pristojnost


V največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon, ki se uporablja za uporabo spletnega mesta, pogoje, vsebino spletnega mesta in vaše odnose z nami ureja in razlaga ter razlaga v skladu z zakonodajo Slovenije, ne glede na njeno navzkrižje pravna načela. Zanje posebej ne velja Konvencija Združenih narodov o pogodbah o mednarodni prodaji blaga, če ni drugače.


Spremembe pogojev


BigRock si pridržuje pravico, da kadar koli pregleda in posodobi te pogoje. O takšnih spremembah boste obveščeni, ko se prijavite v svoj račun s standardnim uporabniškim imenom in geslom na spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da preverite spremembe pogojev. Vaša nadaljnja uporaba storitve BigRock po kakršnih koli spremembah pogojev pomeni, da sprejemate te spremembe.

BigRock footer line